Blog d'aula de Carles Monclús. En ell documentem el treball i afegim elements per a la reflexió

dijous, 22 de setembre del 2011

100 mil poetes pel canvi – 24 de setembre - La classe d'Animació Cultural ens hi afegim.


100 Thousand Poets for Change / 100 mil poetes pel canvi és una proposta iniciada en la ciutat de Sant Francisco que tindrà lloc el 24 de setembre i que s’ha estès al llarg de tot el planeta en el qual s’anima a crear esdeveniments poètics que promoguen un canvi polític i social en el món.

Segons els organitzadors aquest canvi sorgirà pel fet de reunir poetes, escriptors, artistes i qualsevol persona de manera simultània en diferents comunitats al voltant del món per a així evitar l’alienació que vivim en l’actualitat, saltant les fronteres i participant amb els aliats creatius que viuen i comparteixen les nostres preocupacions en altres països a la recerca d’una solidaritat global.

I per descomptat, està el canvi polític/social. En l’actualitat el món està replet de problemes: Guerres, falta de cura de salut accessible, racisme i una llarga llista. La transformació del món cap a un més sostenible ha de ser una de les principals preocupacions i podria és el principi orientador global per a aquest esdeveniment.

L’acció està prevista en quasi 100 països per mitjà de quasi 700 convocatòries. En l’Estat espanyol a dia d’avui hi ha planejades convocatòries en ciutats com Bilbao, Barcelona, Madrid o València, així fins a 13 localitats diferents. Totes elles, a més de tota la informació possible, es poden consultar en la web
creada per a organitzar aquest moviment.

Ens sembla una proposta molt interessant i a la qual ens hi afegirem des de la classe d'Animació Cultural. Cada alumne publicarà un poema al seu blog.